Fülplasztika

A fül plasztikai formálásával több ezt a területet érintő kérésen tudunk segíteni. Van, akit a fülei asszimetriája, formája zavarja, van akinél a fülbevaló lyuka ereszkedik meg, szakad át, s van aki a fejformájához harmónikusabban passzoló füleket szeretne.

Az elálló, megnagyobodott füleknél a fülkagyló porcát kisebbítjük, majd a fülkagylót hátrébb pozícionáljuk. A fülkagyló ívén, a lehajló füleken, asszimetriák kiegyenlítésén további apróbb porceltávolításokkal tudunk segíteni. Fülcimpa korrekciója esetén a megnyúlt, eldeformálódott részeket kimetszük, és a cimpa eredeti formájához leginkább hasonló ívben összeöltjük.

A fület érintő beavatkozásokat helyi érzéstelenítéssel végezzük, pár órás megfigyelés után, általunk biztosított, a fület rögzítő pánttal haza is engedünk. A varrataid lehetnek (a terület és egyedi adotttságaidtól függően) felszívódoak vagy 7 nap után eltávolítandóak. A varratszedésig viselned kell a rögzítő pántot, ami lényegében egy diszkrét hajpántot jelent. Az első napokban enyhe ödéma jelentkezhet, ezt otthon jegelheted, erős fájdalmad nem lesz, enyhe szúró-feszülő érzést fájdalomcsillapítóval enyhíthetsz (kérlek a gyógyszer típusáról egyeztessünk majd). A mindennapi rutinodhoz, munkádhoz (kivéve erős fizikai munka) már a műtét hetében visszatérhetsz, aktív sporttevékenységgel a minél könnyebb és szebb gyógyulás érdekében érdemes 1 hónapot várnod. Az eredmény szinte azonnal látványos lesz, de a végleges forma kialakulása 2-3 hónapot vesz igénybe.

Régóta zavarnak füleid vagy korrigálnál a fülcimpádon? Gyere, találunk együtt megoldást!

kezelési időtartam1-1,5 óra
sebgyógyulás2 hét
fájdalomalacsony
érzéstelenítéshelyi érzéstelenítés
kórházi tartózkodás4- 6 óra megfigyelés
kötéskompressziós fülpánt
sport4 hét
hegrejtett
munkából kiesés5 nap


Ezek is érdekelhetnek...

Kémiai hámlasztás

A szakszerűen, orvos által végzett kémiai hámlasztó kezelésekkel nem csupán különböző bőrproblémákra, de más-más korosztálynak is tudunk megoldást kínálni. Legyen szó fiatalkori pattanásos, babavárás következtében

Tovább olvasom »

Arcformálás férfiaknak

A kor előrehaladtával nemcsak éretebbé válhatnak a fárfiak vonásai, hanem arckarakterük is megváltozhat a bőr megereszkedésével, a vonások formálódásával. Elégedetebben néztél tükörbe pár évvel ezelőtt?

Tovább olvasom »

Testformálás zsírszívással

Aktív sportélet és tudatos táplákozás mellett is előfordulhat, hogy tesszerte megmaradnak makacs, kisebb, de annál zavaróbb zsírpárnák. Ha elégedettebb testképre törekszel, megoldást jelent, ha zsírszívással

Tovább olvasom »