Fülplasztika

A fül plasztikai formálásával több ezt a területet érintő kérésen tudunk segíteni. Van, akit a fülei asszimetriája, formája zavarja, van akinél a fülbevaló lyuka ereszkedik meg, szakad át, s van aki a fejformájához harmónikusabban passzoló füleket szeretne.

Az elálló, megnagyobodott füleknél a fülkagyló porcát kisebbítjük, majd a fülkagylót hátrébb pozícionáljuk. A fülkagyló ívén, a lehajló füleken, asszimetriák kiegyenlítésén további apróbb porceltávolításokkal tudunk segíteni. Fülcimpa korrekciója esetén a megnyúlt, eldeformálódott részeket kimetszük, és a cimpa eredeti formájához leginkább hasonló ívben összeöltjük.

A fület érintő beavatkozásokat helyi érzéstelenítéssel végezzük, pár órás megfigyelés után, általunk biztosított, a fület rögzítő pánttal haza is engedünk. A varrataid lehetnek (a terület és egyedi adotttságaidtól függően) felszívódoak vagy 7 nap után eltávolítandóak. A varratszedésig viselned kell a rögzítő pántot, ami lényegében egy diszkrét hajpántot jelent. Az első napokban enyhe ödéma jelentkezhet, ezt otthon jegelheted, erős fájdalmad nem lesz, enyhe szúró-feszülő érzést fájdalomcsillapítóval enyhíthetsz (kérlek a gyógyszer típusáról egyeztessünk majd). A mindennapi rutinodhoz, munkádhoz (kivéve erős fizikai munka) már a műtét hetében visszatérhetsz, aktív sporttevékenységgel a minél könnyebb és szebb gyógyulás érdekében érdemes 1 hónapot várnod. Az eredmény szinte azonnal látványos lesz, de a végleges forma kialakulása 2-3 hónapot vesz igénybe.

Régóta zavarnak füleid vagy korrigálnál a fülcimpádon? Gyere, találunk együtt megoldást!

kezelési időtartam1-1,5 óra
sebgyógyulás2 hét
fájdalomalacsony
érzéstelenítéshelyi érzéstelenítés
kórházi tartózkodás4- 6 óra megfigyelés
kötéskompressziós fülpánt
sport4 hét
hegrejtett
munkából kiesés5 nap


Ezek is érdekelhetnek...

Karplasztika

Ha kellemetlenül érzed magad ujjatlan ruha viselése esetén, vagy akár zárt felsőben is átütnek nem kívánt, nem ellégé feszes részek a felkarodon, tudok megoldást javasolni.

Tovább olvasom »