Arcformálás saját zsírral

A plasztikai sebészet sokszor hasonlít alkotó, művészi feladathoz. Ilyen kreatív és precíziós eljárás az arc formálása a saját testedből nyert zsírral. Nem kell nagy tömegű és mennyiségű zsírra gondolni, így nem szükséges, hogy testszerte nagy felesleggel rendelkezz. Különösen kedvelik azon Pácienseim az eljárást, akik ódzkodnak az idegen anyagok, implantátumok használatától. A más töltőanyagokhoz képest saját zsírszövetünk nem fog teljes egészében felszívódni, azonban részleges felszívódásra itt is számítani lehet, ilyen esetekben van lehetőség a terület tobábbi töltésére.

Az arc mely régióit kezeljük saját zsírszövettel? Ajkak, nasolabialis redők (orr-száj ív), az arc beesett részei, továbbá sérülések, hegek nyomait is tudjuk korrigálni. Honnan nyerjük a felhasználandó zsírt? A legideálisabb a comb külső része, de szívhatunk le a csípőtájékról is, a beavatkozás ezen része mindig helyi érzéstelenítésben történik.

A zsírátültetés első lépése tehát a zsírleszívás, amelyet óvatos technikával végzünk, hogy minél kevésbé sérüljenek az eltávolított zsírsejtek, amelyeket a volumennövelésre fogunk használni. A visszainjektálás előtt a zsírszövetek megtisztítása és átültetésre alkalmas formába rendezése történik, majd beinjekciózással kerülnek a kívánt területre. Ezt követően precízen elmasszírozzuk, majd pár órás megfigyelés után haza is engedünk pihenni!

Mivel a szervezeted nem kapott idegen, új anyagot, így minimális a szövődmények kockázata, de alapvető higénés és sebkezelési előírásokra figyelned kell. Egy hétig testszínű, vékony ragasztócsíkot, szükség esetén fedőkötést kell viselned. Varratszedésre nincs szükség, de 3-4 napig kerüld a fizikai megterhelést, egy hónapig az izzasztó wellness-és sporttevékenységet.

Természetes, de mégis hatásos eredményt szeretnél? Érdekel, hogy hogyan tudnád Önmagadból Önmagad által a legtöbbet kihozni? Találkozzunk személyesen, és tervezzük meg együtt közös útunkat elégedettebb Önamagad felé!

kezelési időtartam1 óra
sebgyógyuláspár nap
fájdalomalacsony
érzéstelenítéshelyi érzéstelenítés
kórházi tartózkodás4- 6 óra megfigyelés
kötésszükség esetén vékony, testszínú ragasztócsík
sport2 hét
hegnincs
munkából kiesés1 nap

Ezek is érdekelhetnek...

Plasztikai sebészeti műtétek

Szerencsésnek érzem magam, elmondhatom, hogy az élet több területén találkoztam már a számomra “Tökéletessel”. Apróságok, pillanatok csupán amik mégis megszépítik napról napra az életünket. Például

Tovább olvasom »

Facelifting

A legtöbb plasztikai beavatkozás kortól függetlenül személyre szabható, az arc és a test egyedi adottságait figyelembe véve variálható. A faceliftinggel viszont kifejezetten az idősebb korosztálynak

Tovább olvasom »