Orrplasztika

Arcunk karakterét markánsan meghatározza az orr fromája, íve mérete, és ezek azok az adottságok, amelyekkel sokszor nem tudunk megbarátkozni. Az esztétikai szempontok mellett gyakran funkcionális nehézséget is jelent “viselőjének”, így az orrplasztikai műtétek is esetenként elkülönülnek.

Megváltoztatható az orrcsúcs formája, az orrhát görbülete, az orrcsont szélessége, kiemelkedése, meg tudjuk szüntetni az orrcsúcs lógását. Az eljárás során az orrsövényferdülés miatt beszűkült orrjáratokat javíthatunk. A bevatakozást minden esetben altatásban végezzük, az eljárás komplexitásától függően fül-orr – gégész szakember bevonásával. A metszéseket vagy orrnyílásokon belül vagy az orrsövény alsó részén ejtjük, így a zárt orrplasztikai megoldásnál rejtett területen dolgozunk.
Nyitott orrplasztikáról akkor beszélünk, ha az orr tövében pár mm-es metszésből az orr teljes hosszát feltárjuk, ezt alkalmazzuk abban az esetben, ha az orrcsontot és az orrsövényt is korrigáljuk. Zárt plasztikánál felszívódó varratokat használunk, nyitott műtétnél 5-10 napig viselendő gipsz alapú rögzítőkötést adunk. A kötésen túl figyelned kell az alábbiakra a műtét után: nem szabad orrot fújni, hajlítgatni a területet, 1 hétig teljes fizikia kímélet javasolt. Számíts rá, hogy duzzanat, bevérzések megjelennek az orr és a szem környékén. A műtéti hegek egyénileg váltózó idő alatt, de átlagosan 4 hónapon belül teljesen elhalványulnak. A sportolást és a nagy fizikiai erőkifejtést félre kell tenned 6 hétig a műtét után.
Kiváncsi lennél, hogy Neked melyik technikával varázsolnánk ideális formát? Várlak egy személyes találkozóra!

kezelési időtartam1-1,5óra
sebgyógyulás2 hét
fájdalomközepes
érzéstelenítésaltatás
kórházi tartózkodás1 nap
kötésnincs vagy gipsz fixáló
sport4-6 hét
hegnincs vagy 2-3mm
munkából kiesés2 hét

Ezek is érdekelhetnek...

Karplasztika

Ha kellemetlenül érzed magad ujjatlan ruha viselése esetén, vagy akár zárt felsőben is átütnek nem kívánt, nem ellégé feszes részek a felkarodon, tudok megoldást javasolni.

Tovább olvasom »

Otthoni bőrápolás

Ha kozmetikumokról, otthoni bőráplásról van szó, akkor mi a kevesebb több alapon választunk és ajánlunk megoldást Számodra is! Szeretjük, ha egy kozmetikum célzott és hatékony,

Tovább olvasom »

Combplasztika

A complasztikai eljárással szeretnélek hozzá segíteni, hogy életed fő céljait ne csak magabiztos léptekkel, hanem feszes, karcsú combú, elégedett léptekkel tehesd meg! Sokszor sport és

Tovább olvasom »