Hajbeültetés

A férfiak hajvesztése mögött az esetek döntő többségében a tesztoszteron egyik változtata a fejbőrben termelődő DHT hormon áll, ami eleinte elnyomja a hajhagyma funkcióit, majd végleg elsorvasztja azokat. A jó hír, és ami lehetővé teszi a sikeres hajbeültetést, hogy a tarkó területén lévő hajhagymák rezisztensek a hormonális változásokra, így ezt a területet ún. donor régióként használhatjuk.

A beavatkozást FUE technikával végezzük, ami során a tarkó ép területeiről kiemelünk szőrtüszőegységeket, graftokat. Az eljárásban egy nagyon vékony (0,7-0,9mm) golyóstollhoz hasonlítható punch eszköz van a segítségünkre, aminek köszönhetően minimális kiterjedéssel tudjuk kiemelni a graftokat. Így nem sérül meg a szőrtüszőegység és a terület is gyorsan, maradandó, feltűnő heg és hiány nélkül gyógyulhat. Ezt követően a behelyezés (akárcsak a kiemelés is) helyi érzéstelenítésben zajlik tovább, implantáló tűkkel illesszük be a tarkóról kinyert egységeket a hiányos területekre.

A kivétel-és beültetés egy nap alatt zajlik, a két eljárás között hagyunk picit pihenni, addig élettani oldatba kerülnek a graftok tisztításra és osztályozásra, de mindennel együtt csupán egy napot kell szánnod erre a programra. Ezzel az egy alkalommal nagy mennyiségű, kb. 1000 graftot nyerünk ki és helyezünk át.
A fejbőrödön apró duzzanattal kell csak számolnod, ami nagyjából 5 nap alatt megszűnik. A donor területen lévő kis pontszerű hegek a gyors hajnövekedés miatt pár nap alatt észrevétlenné válnak. A beavatkozás ismételhető a még dúsabb haj érdekében függően a donor terület hajsűrűségétől.

Az ezt kövzető hónap a regenerációról szól: a frissen beültett szőrtüszőkben lévő hajszálak teljesenek kihullanak, a fejbőr felfrissül. Az első eredményt nagyjából 3 hónap múlva érzékelheted: friss, dús és erős haj fog növekedni,amit már vágathatsz is, az igazi látványos hatást kb. fél év után fogod tapasztalni, ekkor már az eddig kopasz területen is folyamatos a sűrűsödés. Várod már ezt az időszakot? Találkozzunk egy személyes konzultáción, hogy megbeszéljük a részleteket!

kezelési időtartam1 nap
sebgyógyulás7 nap
fájdalomenyhe
érzéstelenítéshelyi érzéstelenítés
kórházi tartózkodása beavatkozás napján hazamehetsz
kötésnem szükséges
sport2-3 hét után
hegpár nap után alig látható
munkából kiesés1 nap

Ezek is érdekelhetnek...

Sclero star

Viszerekkel és gyenge érfalakkal küzdesz? Sclero star csomagunkkal kezeljük az esztétikai problémát és az akár fájdalmat okozó visszereket, erősítjük az érfalakat.  Az első alkalommal minden

Tovább olvasom »