Hajbeültetés

A férfiak hajvesztése mögött az esetek döntő többségében a tesztoszteron egyik változtata a fejbőrben termelődő DHT hormon áll, ami eleinte elnyomja a hajhagyma funkcióit, majd végleg elsorvasztja azokat. A jó hír, és ami lehetővé teszi a sikeres hajbeültetést, hogy a tarkó területén lévő hajhagymák rezisztensek a hormonális változásokra, így ezt a területet ún. donor régióként használhatjuk.

A beavatkozást FUE technikával végezzük, ami során a tarkó ép területeiről kiemelünk szőrtüszőegységeket, graftokat. Az eljárásban egy nagyon vékony (0,7-0,9mm) golyóstollhoz hasonlítható punch eszköz van a segítségünkre, aminek köszönhetően minimális kiterjedéssel tudjuk kiemelni a graftokat. Így nem sérül meg a szőrtüszőegység és a terület is gyorsan, maradandó, feltűnő heg és hiány nélkül gyógyulhat. Ezt követően a behelyezés (akárcsak a kiemelés is) helyi érzéstelenítésben zajlik tovább, implantáló tűkkel illesszük be a tarkóról kinyert egységeket a hiányos területekre.

A kivétel-és beültetés egy nap alatt zajlik, a két eljárás között hagyunk picit pihenni, addig élettani oldatba kerülnek a graftok tisztításra és osztályozásra, de mindennel együtt csupán egy napot kell szánnod erre a programra. Ezzel az egy alkalommal nagy mennyiségű, kb. 1000 graftot nyerünk ki és helyezünk át.
A fejbőrödön apró duzzanattal kell csak számolnod, ami nagyjából 5 nap alatt megszűnik. A donor területen lévő kis pontszerű hegek a gyors hajnövekedés miatt pár nap alatt észrevétlenné válnak. A beavatkozás ismételhető a még dúsabb haj érdekében függően a donor terület hajsűrűségétől.

Az ezt kövzető hónap a regenerációról szól: a frissen beültett szőrtüszőkben lévő hajszálak teljesenek kihullanak, a fejbőr felfrissül. Az első eredményt nagyjából 3 hónap múlva érzékelheted: friss, dús és erős haj fog növekedni,amit már vágathatsz is, az igazi látványos hatást kb. fél év után fogod tapasztalni, ekkor már az eddig kopasz területen is folyamatos a sűrűsödés. Várod már ezt az időszakot? Találkozzunk egy személyes konzultáción, hogy megbeszéljük a részleteket!

kezelési időtartam1 nap
sebgyógyulás7 nap
fájdalomenyhe
érzéstelenítéshelyi érzéstelenítés
kórházi tartózkodása beavatkozás napján hazamehetsz
kötésnem szükséges
sport2-3 hét után
hegpár nap után alig látható
munkából kiesés1 nap

Ezek is érdekelhetnek...

Kémiai hámlasztás

A szakszerűen, orvos által végzett kémiai hámlasztó kezelésekkel nem csupán különböző bőrproblémákra, de más-más korosztálynak is tudunk megoldást kínálni. Legyen szó fiatalkori pattanásos, babavárás következtében

Tovább olvasom »

Facelifting

A legtöbb plasztikai beavatkozás kortól függetlenül személyre szabható, az arc és a test egyedi adottságait figyelembe véve variálható. A faceliftinggel viszont kifejezetten az idősebb korosztálynak

Tovább olvasom »